Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szövetségek - erőemelés képes leírás - Erőemelés.tlap.hu
részletek »

Szövetségek - erőemelés - Erőemelés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: eroemeles.tlap.hu » Szövetségek - erőemelés
Keresés
Találatok száma - 4 db
Mérk - Vállaj Nemzetiségi Sport Egyesület

Mérk - Vállaj Nemzetiségi Sport Egyesület

A Mérk Kinizsi Sportegyesület 2004 márciusában alakult meg. Az egyesületen belül működik az Erőemelő Szakosztály. Mérk községben az erőemelés 1985-ben kezdődött. Két fiatalember, Aradi Ferenc és Szűcs Sándor a sportpálya öltözőjének egy fűtetlen helyiségében kezdte el a súlyok emelgetését. Először furcsán nézték őket az emberek, hisz mínusz fokokban nem sok ember edz, főleg nem atlétában, de lassan megszokták, mert létszámuk nőtt. 1988-ban a község vezetése úgy döntött, hogy a kultúrház egyik termét átalakítják edzőteremmé. A teremben az addig használt eszközök egy sarokban elfértek. Beindult az emberi fantázia, és elkészültek a különböző kondicionáló gépek, melyeknek nincs párja az országban. Érdekesség az a lábizom-fejlesztő, melynek ellensúlya három csatornafedél. Az eszközök folyamatosan bővültek, napjainkra a felszerelés kielégítő. Az edzőterem látogatottsága folyamatosan nőtt, kevés fiú van a községben aki nem próbálta ki a súlyzókat. Kialakult egy csapat mely szerette volna összemérni erejét másokkal. Szerencsére elterjedtek a falu- és városnapok, ahol az erős emberek versenye látványos műsorszámként szerepelt. Az itt elért sikerek hatására 2002-ben a csapat benevezett a Magyar Erőemelő Szövetség által szervezett versenyekre. A hosszú, kitartó munka meghozta az eredményeket.

Hunpower

Hunpower

Az Ifjúsági, Junior, Masters Fekvenyomó Országos Bajnokság és az Erőemelő Magyar Bajnokság előzetes nevezési listái letölthetők a 'versenyek - eredmények' menüből! Az excel táblázatnál külön munkalapon szerepelnek a különböző korosztályok. A Magyar Erőemelő Szövetség 1996. február 25-én alakult. Első elnökének Rónaszéki Andrást választották, aki azóta is betölti ezt a tisztséget. Az erőemelés mint versenysportág a széles tömegek előtt nem annyira ismert mint népszerűsége alapján az elvárható lenne.

Érdi Testépítő, Erőemelő és Szabadidő Sportegyesület

Érdi Testépítő, Erőemelő és Szabadidő Sportegyesület

Az ÉTESZ SE (Érdi Testépítő, Erőemelő és Szabadidő Sportegyesület) 2010 év elején alakult a már 8 éve működő Érdi Fitness Center vezetőjének és vendégeinek részvételével. A több éves edzőtermi tapasztalatok felhasználásával egy komoly nagy reményekkel kecsegtető csapatot hoztunk létre, melyet folyamatosan bővítünk. Az alakuláskor 26 főből álló taglétszámot három hónap alatt megötszöröztük. A közeljövőben tervezzük az Első Érdi Testépítő és Erőemelő Verseny megrendezését. Hosszabb távú terveink között szerepel minél több fiatal bevonása a sportba és egyre több versenyen részt venni Érd Megyei jogú Város képviseletében. Edzőtermünk eddig is helyet adott más egyesületek téli felkészülésének (Érdi VSE, Treff 07, Battai buldogok, stb.) és ezután is jó kapcsolatot kívánunk fenntartani velük. Versenyzőink között több magyar bajnok, európa bajnok és világbajnok található.

Testépítés, Body building magazin hírek
Csajos rovat, nem csak csajoknak!
Csajos rovat, nem csak csajoknak! Miért kerül ez a csajrovatba? Nem, nem azért, mert ha elvileg olyan nagy ember is csinálta, mint Arnold, akkor abban még a csajok is megbízhatnak. Ha ész nélkül követnénk a régi nagyok módszereit, akkor nagyon furcsa dolgokat tolnánk le a torkunkon edzés után, és meglehetősen felelőtlen gyakorlatokat hajtanánk végre, a mai napig is. Volumen a végsőkig - a 10x10-es...
A 10 legjobb tömegnövelő gyakorlat
A 10 legjobb tömegnövelő gyakorlat Micsoda cím, hiszen a tömegelés az étkezésen múlik elsősorban –...
Az edzőterem 6 embertípusa, aki megérdemli a tiszteletet.
Az edzőterem 6 embertípusa, aki... A konditermek sajátos közösségének is megvannak a maga jellegzetes csoportjai....
Magyar Erőemelő Szövetség

Magyar Erőemelő Szövetség

A versenyfeladatokat úgy kell összeállítani, hogy lehetőség szerint minél változatosabb gyakorlatok szerepeljenek, egy fajtájú gyakorlat egy napon max. kétszer szerepelhet. Egynapos versenyen 5-7, kétnaposon 8-12 szám szerepeltetése ajánlott. A gyorsabb lebonyolítását segítik elő -ahol ezt lehetővé lehet tenni- az időkorlátozások (60, 90, 120, 150mp), ezeket mindig a feladat nagyságához, nehézségéhez kell igazítani, legkésőbb a feladat megkezdése előtt, és azt a versenyzővel tudatni kell. A rendezvényt megelőzően technikai értekezletet kell tartani az összes versenyző és bíró részvételével, ahol a verseny feladatait és azok szabályait kell ismertetni.

Tuti menü