Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Online magazinok - erőemelés képes leírás - Erőemelés.tlap.hu
részletek »

Online magazinok - erőemelés - Erőemelés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: eroemeles.tlap.hu » Online magazinok - erőemelés
Keresés
Találatok száma - 16 db
	 Miért nem olimpiai sportág az erőemelés?

Miért nem olimpiai sportág az erőemelés?

Elkezdődtek a 2012-es londoni olimpia küzdelmei, és az első napon már meg is született a 48 kg-os női kategória végeredménye, természetesen kínai arannyal. Magyarországot egyedül Nagy Péter fogja képviselni, aki jelenleg 412 kiló körüli eredményre képes összetettben. Péter szerepléséről folyamatosan beszámolunk oldalunkon. Előtte - hogy egy kicsit visszakanyarodjunk saját házunk tájára is - járjunk már egy kicsit utána, vajon miért nem olimpia sportág az erőemelés? A testépítésre a laikusok még csak-csak ráfoghatják, hogy pusztán szépségverseny, és a versenyzők pózolása nem nevezhető igazi sportnak. Arra persze már nem gondolnak, hogy egy ilyen fizikum eléréséhez mekkora munka szükséges, de semmi gond, valószínűleg nem a testépítés lenne az olimpiák legnézettebb sportága. Az erőemelés már sokkal érdekesebb téma. Adva van ugyanis X kilogramm, amit a versenyzőnek a szabályok által meghatározott módon meg kell mozgatnia (guggolni, fekve kinyomni vagy felhúzni vele). Ez eléggé hasonlít a súlyemeléshez, sőt, az erőemelő fogásnemekben tilos a súlyt lendíteni, csakis izmaink erejét használhatjuk. A súlyemelésre ez korántsem igaz.

Nekedsem lehetetlen

Nekedsem lehetetlen

Üdvözöllek! Testépítőként mindent megteszek azért, hogy olyan edzés-, életvitel- és táplálkozásbeli tanácsokkal lássam el a mozogni vágyó ügyfeleimet, melyek egy kiegyensúlyozott, friss, egészséges életre hívnak! Tanácsaim, ha megfogadod őket, a te életedet is drasztikusan átformálják majd, mind testben, mind pedig szellemben! Ha időt, pénzt, frusztrációt, idegeskedést akarsz magadnak spórolni, válasz magadnak egy olyan életformát, melyet igazán érdemes élni! Ha bizonytalan vagy önmagaddal, az edzésterveddel, külsőddel kapcsolatban, akkor egy mankó lehetek az életedben, aki mellett garantált a siker! . Kitartást és egy egészséges, aktív életet kívánok Neked! Üdv: Gábor . 'Vassal formálják a vasat, az egyik ember formálja a másikat'

Elit erő- és kondíció-fejlesztés

Elit erő- és kondíció-fejlesztés

A HITS GYM/CROSSFIT® BUDAPEST edzőtermünkben kettős előnyt, garanciát élvezhetsz: Csakis állandó edzői felügyelet mellet, szakértőink által készített edzésprogramokat követve edzel (lényegében személyi edzés)! Az egyetlen helyes edzésfilozófiát követjük, amely szerint a mozgásminőség előrébb való, mint pusztán a teljesítmény! Tehát mi nem a helységet, az eszközöket adjuk neked bérbe, hanem a szakértelmünket és végig fogjuk a kezed! Olyan ez, mintha GPS navigátorral közlekednél, ahelyett, hogy a sötétben tapogatóznál. Hívj vagy írj azonnal a kérdéseiddel és egyeztessünk időpontot a sikereid felé vezető út azonnali megkezdésére! info@crossfit.hu Telefon: +36 30/891-5737 Felejtsd el az olyan edzéseket, amelyek maximum csak szórakoztatnak (vagy még azt sem): AZ EREDMÉNYEKBEN REJLIK A BOLDOGSÁG!

Testépítés, Body building magazin hírek
Csajos rovat, nem csak csajoknak!
Csajos rovat, nem csak csajoknak! Miért kerül ez a csajrovatba? Nem, nem azért, mert ha elvileg olyan nagy ember is csinálta, mint Arnold, akkor abban még a csajok is megbízhatnak. Ha ész nélkül követnénk a régi nagyok módszereit, akkor nagyon furcsa dolgokat tolnánk le a torkunkon edzés után, és meglehetősen felelőtlen gyakorlatokat hajtanánk végre, a mai napig is. Volumen a végsőkig - a 10x10-es...
A 10 legjobb tömegnövelő gyakorlat
A 10 legjobb tömegnövelő gyakorlat Micsoda cím, hiszen a tömegelés az étkezésen múlik elsősorban –...
Az edzőterem 6 embertípusa, aki megérdemli a tiszteletet.
Az edzőterem 6 embertípusa, aki... A konditermek sajátos közösségének is megvannak a maga jellegzetes csoportjai....
Az erőemelés általános szabályai

Az erőemelés általános szabályai

A Nemzetközi Erőemelő Szövetség (International Powerlifting Federation /IPF/) elismeri az összes erőemelő eredményt, melyeket bármely versenyen az IPF versenyszabályzata szerint az alábbi sorrendben végrehajtva értek el. A. Guggolás B.Fekvenyomás C. Felhúzás D. Összesített eredmény A verseny nem, testsúly és életkor szerint csoportokba osztott versenyzők között zajlik. A Férfi és Női Nyí1t Bajnokságokon indulhat bármely versenyző, aki betöltötte 14. életévét. A szabályok a versenyek minden szintjére érvényesek, legyen az Helyi, Osztott, Nemzeti, Világ, Területi, Nemzetközi vagy bármilyen verseny, melyet az IPF szabályai szerint rendeznek.

Az erőemelés művészete

Az erőemelés művészete

Ősidők óta az emberek ösztönös vágya, hogy erősek legyenek. Már az ókori görögök és rómaiak is kedvelték az erőmutatványokat. Például a Crotoni Milon görög atlétáról feljegyezték, hogy i. e. 684-ben úgy edzett, hogy egy borjút emelgetett. Mások szerint a favágók körében divatos rönkemelgetésből alakult ki az erőemelés. Ez a sport azonban, nemcsak vasak, különböző súlyok emelgetéséről szól: Verbics Viktor edző: Nagyon fontos szerepe van a táplálkozásnak. Tehát hangsúlyozni szeretném, hogy nemcsak edzésről szól a dolog, hanem életmódról. Táplálkozás, rendszeres napi 6*3 óránként étkezni, változatosan sok vitamint. Azon kívül fontos a pihenés.

Erőember

Erőember

A X. Rendvédelmi Erőemelő Bajnokságon idén négy katona egyénileg képviselte a Magyar Honvédséget. A három 'elsőversenyes' fiút - Komár Zsoltot, Hevesi Szabolcsot és Virgoncz Dávidot az 5. Bocskai István Lövészdandár 62. Lövészzászlóaljának törzsőrmestere, Patonai Gergely kovácsolta csapattá - végül hét oklevéllel, három éremmel és két kupával tértek haza. A verseny előkészületeibe mindenki beszállt: saját erőből neveztek, Kaposvár Helyőrség adta a szállást, a dandár pedig a munkaidő kedvezményt. Az eddig megrendezett kilenc versenyből a honvédség hat alkalommal lett bajnok. Patonai Gergely törzsőrmester zsinórban harmadszor nyert súlycsoportjában versenyzői felhúzó és fekve nyomó kategóriában, s mindkettőben az abszolút bajnoki címet is elhozta.

Mekkora súllyal szoktátok végezni a felhúzás nevű gyakorlatot?

Mekkora súllyal szoktátok végezni a felhúzás nevű gyakorlatot?

Ti erőemelők más technikát használtok. Én testépítő vagyok, és merevlábú felhúzást csinálok inkább, ahol a lábak egymás mellett vannak és próbálom a combhajlítókat izolálni. Van pár variáció.... Pont ma fogom csinálni :) 130 szériában 8-akat... talán 140-be lesz a végén 6 majd meglátjuk. Ha a gerincmerevítők is edzve vannak, akkor a saját testsúlyodnak megfelelő súlyt meg kell tudnod mozgatni 10-12 ismétléssel. Én 115 kilósan 140 körül csinálom, de max. súlyra nem megyek fel már egy ideje.

Erő növelése - erőemelés

Erő növelése - erőemelés

Az erő növelése nem kizárólag az erőemelők célja. Sok olyan sportág, amelyben a súlyzós edzés csak kiegészítő mozgásforma az alapozás idején is igen nagy hasznát veszi az erő szint emelésére specializált edzéseknek.A felhúzás az erőemelés legnagyobb erőfeszítést és akaraterőt követelő gyakorlata. Kivitelezése számos izomcsoport összehangolt és kemény munkáját igényli. Felhúzás közben megfeszülnek a láb (alsó lábszár, comb), a far, a has, a mellkas, a karok (különösen az alkar), a nyak, még a fejbőr izmai is együttesen a hát izmaival. Az erőemelő gyakorlatok közül ez az, amelyik leginkább igénybe veszi szervezetünket. Mivel a felhúzáshoz sok kisebb, kevésbé teherbíró izom, izomcsoport összetett együttműködése is szükséges, figyelembe kell venni, hogy ezek - mint az igénybevétel leggyengébb elemei - korlátozzák szervezetünk teljesítőképességét és teherbírását. Éppen ezért a felhúzást nem lehet olyan sokszor, olyan mértékű terheléssel és olyan számú ismétlésekkel gyakorolni, mint a guggolást vagy fekvenyomást. A hátizom szervezetünk egyik potenciálisan legerősebb izomzata. A hát izmai és inai az emelésnél fellépő kevésbé előnyös biomechanikai feltételek mellett is rendkívüli terhelések elviselésére képesek edzett állapotban.

A guggolás tudománya

A guggolás tudománya

A guggolás egyetlen alapvető végrehajtási mintát követ. A változatok közé különböző láb, törzs és kétkezes, sőt, súlyzós helyzetek tartoznak, valamint a guggolás mélysége. Az alapvető gyakorlattal kezdjük, mielőtt néhány változatra rátérnénk. Álljunk úgy, hogy két lábunkat vállszélességben vagy kissé szélesebben terpesztjük, lábfejünket egyenesen előre tartjuk, vagy szögben kissé kifelé fordítjuk. A pontos elhelyezés természetes álló helyzetünktől függ. Hátunk felső részét (vállunkat hátrahúzva) hajlítsuk meg. Tartsuk a kétkezes súlyzót a nyakunk mögött a vállunkon keresztben és a csuklyásizmon nyugtatva - nem a gerincoszlopon. Fogásunk legyen a vállnál 15-20 centiméterrel szélesebb, de ez az egyéni kényelemtől függően változhat. A két könyök lefelé mutasson, ne hátra. Húzzuk össze hátunk alsó izmait, hogy a törzset helyzetében rögzítsük. Lélegezzünk be, tartsuk vissza lélegzetünket, majd engedjük a csípőnket hátra és lefelé, mintha egy székre akarnánk leülni. Amint a csípőnk lefelé mozdul, kissé hajlítsuk előre a törzsünket. A csípő hátrafelé mozog a sarkunkon túlra, a térd egyenesen kifelé áll a lábfej fölött, és a rúd függőleges síkban marad a térd felett. Amint testünket leengedjük, nézzünk egyenesen előre. Testünket addig süllyesszük lefelé, amíg combunk párhuzamos lesz a talajjal, vagy annál kissé lejjebb. Amint elérjük az alsó helyzetet, lassítsuk a

Hirdetés
Erő az izomtömeghez

Erő az izomtömeghez

Épp ugyanúgy forditva is fennáll: az erőemelés arról szól, hogy a hatalmas izomfeszülést miatt megtanúnak az izmok erősebbek lenni....idegrendszeri-tanulási folyamat ez..azért használnak 2-3-4-5 ismétlésre elegendő súlyokat, és azéert nem mennek bukésig, illetve azért pihennek 5 perceket sorozatoknál, hogy minél több sorozatban használjanak nagy súlyt...ha már első szériában bukásig vinné, akkor már második szériában vissza kéne vegyen a sőúlyból...viszont ha csak ilyen alacsony ismétlésszámban dolgoznának mindig, akkor a kevés vérbőség miatt nem nőne a tömeg, de az erő igen. És egy idő után ha mindig ugyanaz maradna a tömeg, már nem lenne olyan izom, amit meg lehetne tanitani, hogy erős legyen: ergo a határhoz ertünk, nem lehet 70 kilós testből tömmet kihozni, izomtömeg kell, amit aztána megtanitunk erős izommá alakitan. Kétféle megoldás van, a leggyakoribb, hogy az erőemelők a kiegészitőgyakorlatoknál (fekvenyomás,felhúzés és guggoláson kivül minden) 8-12 közé mennek, emiatt folyamatosan nő a tömegük, illetve nem árt néha nekik sem tpikus testépitői tartományban edzeni akár alapgyakorlatoknál sem. Rokon sport a testépités és erőemelés: a profi erőemelőkön hatalmas tömeg van, de a profi testépitők pedig ugszint nagyon erősek. Amatör szempontbúl is, egy kezdő erőemelő általában még nem túl izmos, de egy amatőr testépitő sem olyan erős mint egy amatőr erőemelő.

Súlyemelés, erőemelés

Súlyemelés, erőemelés

Létezik más módszer is, ezt újabban konjugált periódizációnak hívják, egy USA-beli 'West Side Barbell' nevű edzőterem erőemeleinek módszere. Ez némileg hasonló a bolgárok valamikori, a szovjet rendszerből kifejlesztett mikroperiódizációs eljárásához, melynek során egy héten belül a következő sorrendben: izom-állóképesség(magas ismétlésszám, nagyobb terjedelem), gyorsaság(kisebb terjedelem, kisebb súlyok, alacsony ismétlésszám) és a maximális erő edzése váltogatja egymást.

Brutális győzelem - erőemelés

Brutális győzelem - erőemelés

A Komáromban október végén rendezett országos erőemelő és fekvenyomó versenyen szerzett győzelme, valamint a Balassa Bálint középiskola Suli bikája cím másodszori elnyerése után Imre Norbert a legutóbb különdíjat gyűjtött be a Brutal Challenge országos erőemelő bajnokság őszi versenyén november végén, Budapesten. A megmérettetésen nem voltak súlycsoportok és korosztályok, mindenkit ugyanis az úgynevezett Wilks pontszám - testsúlyhoz képest megmozgatott súlymennyiség - alapján értékeltek a bírók. A résztvevőknek öt gyakorlatot - guggolás súllyal, fekvenyomás, felhúzás, emelés páros bicepsszel és nyakból nyomás - kellett teljesíteniük, akiknek minimum nyolcszor kellett kinyomni a súlyokat, hogy a bírák értékeljék az eredményt, de általában ezt tizenkétszer hajtották végre a sportolók, hogy minél több pontot gyűjtsenek. A verseny első három helyezettjét a nők és a férfiak mezőnyében is díjazták a szervezők, valamint két különdíjat is kiosztottak 21 év alattiak, junior korcsoportjában és a 40 év felettiek, azaz szenior korosztályában. Imre Norbert, a Balassa iskola Suli bikája pedig ezt a különdíjat érdemelte ki és ezzel megvédte ezt a tavasszal már elnyert címét.

Guggolás - biztonságosan

Guggolás - biztonságosan

Az egyik legjobb tömegnövelő gyakorlat a guggolás. Azt mondják, a guggolás a testépítő és erőemelő gyakorlatok királya, de egyben az egyik legveszélyesebb is. Az Elite-Fitness biztonsági guggolóállványt akkor is nyugodt szívvel használhatjuk, ha történetesen hatalmas súlyokkal, intenzíven, hosszú távon szeretnénk igénybe venni. Teherbírása egyedülálló, gyakorlatilag elnyűhetetlen. Biztosítja az izomzat egyenletes terhelését, erőfeszítő segédrendszere pedig a gyakorlat kiinduló és záró pozíciójában közreműködik hatékonyan. Guggolás során 12-15 ismétlésre készüljünk fel legalább 3 sorozaton át. Álljunk be az állvány alá, sarkaink kb. 25 cm-re legyenek egymástól, lábfejünk kissé kifelé fordítva. A rudat csuklyás izmainkra helyezzük, a levegőt lefelé ereszkedés közben fújjuk ki. Feltétlenül egyenes háttal hajtsuk végre a gyakorlatot, és vízszintesig ereszkedjünk le, miközben a térdünk kifelé néz, és nem befelé rogyaszt. Ha segítőnk is van, akkor fontos, hogy szükség esetén ő ne a súlyt emelje meg hátulról, mert balesetveszélyes lehet, hanem karjával a hónunk alá nyúlva segítsen az emelésben.

Élen az Orosházi Toldi SE

Élen az Orosházi Toldi SE

Orosházán, a Táncsics Mihály Gimnáziumban rendezte meg a Magyar Erőemelő Szövetség megbízásából az Orosházi Toldi SE az idei erőemelő csapatbajnokságot. Varga Béla, az Orosházi Toldi SE versenyzője nyerte a 90 kilogramosok súlycsoportjának versenyét A kétnapos viadalon a férfiaknál az Orosházi Toldi SE csapata végzett az élen, a szeghalmi S''Gym SE előtt. A nőknél a fővárosi Attila Fitness SE csapata lett az első. A csapatbajnokság előtt egy perces tiszteletadással emlékeztek a veszprémiek sokszoros országos bajnokára, Fartel Jánosra, aki 45 éves korában a közelmúltban közlekedési balesetben hunyt el.

Powerlifting interjú

Powerlifting interjú

Idézzük fel az olvasók kedvéért a legkiemelkedőbb versenyeredményeidet! 1994-ben Erőemelő Junior Magyar Bajnok voltam. 1995-ben Junior Európa Bajnokságot nyertem. 2001-ben világbajnoki bronzérmet szereztem az OPEN kategóriában. 2002-ben már második lettem. 2003-ban értem a csúcsra, sikerült megszereznem az aranyérmet az IPF Erőemelő Világbajnokságon. 2004-ben megvédtem a címemet és az Erőemelő Európa Bajnokságon is első lettem. Még ugyanebben az évben elindultam a profi (WPO) EB-n és meg is nyertem. 2005-ben részt vettem az Arnold Classic profi erőemelő mezőnyében, ahol negyedik lettem. Mennyi volt e legtöbb, amit valaha elértél összetettben versenyen? Az IPF szövetségnél, a dél-afrikai Világbajnokságon 2004-ben 1082,5 kg-os összteljesítménnyel nyertem. 410-et guggoltam, 275-öt nyomtam fekve és 397,5 kg-ot húztam fel. Ha jól tudom ez az összteljesítmény világcsúcs volt és a felhúzó világrekordodat azóta sem sikerült senkinek megdönteni? Igen, ez így van. Az International Powerlifting Federation mezőnyében még én vagyok a világcsúcstartó felhú

Békés megye Regionális erőemelő versenyen az Esély SE sportolói

Békés megye Regionális erőemelő versenyen az Esély SE sportolói

Az öt fiatal három versenyszámban: fekvenyomás, guggolás és felhúzás számban mutathatta meg ki meddig tudja növelni az induló kezdő súlyt a versenynapon. A szombati ünnepélyes megnyitót követően örömmel tudatták a szervezők, hogy a versenykiírásra 34 versenyzőt sikerült nevezni. A megyén kívül érkeztek még Pusztataksonyból, Soltról és a Tolna megyei Iregszemcséről is versenyzők. A békéscsabai Esély SE sportolói derekasan helyt álltak a saját csoportjukban, melyet kor, súly és eredményeik alapján soroltak különböző divíziókba. Az első versenyszám a guggolás volt, majd ezt követte a fekvenyomás és végül a felhúzás. Az öt fiatal közül a három lány sikeresen teljesítette a lányok között a vállalt 'kilogrammokat'. A két fiúnak kissé nehezebb dolga volt, hiszen a csoportjukban igen erős volt a mezőny, de az eredményhirdetés számukra is meghozta a várva várt sikerélményt, hisz Fülöp József és Bátori Mihály mind a három versenyszámban és az összetett pontszámok alapján is éremmel térhetett haza, gazdagítva a békéscsabai Esély SE éremgyűjteményét.

Tuti menü