Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fekvenyomás - erőemelés képes leírás - Erőemelés.tlap.hu
részletek »

Fekvenyomás - erőemelés - Erőemelés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: eroemeles.tlap.hu » Fekvenyomás - erőemelés
Keresés
Találatok száma - 15 db
Fekvenyomó padok

Fekvenyomó padok

Az ország egyik legnagyobb otthoni sportszer kínálatával várjuk érdeklődőinket folyamatosan bővülő webshopunkban. Ha komolyabb edzésről van szó, figyelmébe ajánljuk a kondigépeket, fekvenyomó padokat, kardió gyakorlatokhoz pedig a szobabiciklit és az elliptikus trénert. Persze a pihenés sem maradhat el, ehhez pedig kiváló lehetőséget nyújtanak a hintaágyak és egyéb szabadidős árucikkeink. Válasszon még ma ezernél is több akciós termékeink közül, és amennyiben megrendelése legalább 20 000 Ft, ingyen szállítjuk házhoz a csomagot!

Erőnléti edzés fekvenyomó padon

Erőnléti edzés fekvenyomó padon

Sportuniverzum kiváló minőségű edzőtermi és otthoni használatra szánt gépeket, berendezéseket és egyéb ezekhez a mozgásformákhoz kínál különféle kiegészítőket, felszereléseket. A fekve nyomó padon kívül egyéb edzésformákhoz, és kültéri sportoláshoz is egyaránt talál az érdeklődő eszközöket, és sportfelszereléseket. A cég a megrendeléseket házhoz szállítja. Előzetes megbeszélést követően, lehetőség van arra, hogy a termékeket a megrendelő a gödöllői székhelyen vegye át. Minden termékre garanciát vállal a cég.

Hogyan növeltük fekvenyomás maximumunkat 10 kilóval egyetlen edzé

Hogyan növeltük fekvenyomás maximumunkat 10 kilóval egyetlen edzé

A minap heti két egyórás edzésem másodikát töltöttem vidám hangulatban a jó öreg egyetemi teremben egy szelet csoki és Madonna társaságában. (Az mp3 aksija jellemző módon az edzés első 10 perce alatt kihalt, de hát azon is csak a Celine Dion volt.) Tudvalevőleg egyetlen rúd van a teremben, amire egyszerre átlag 18,37 ember vár. Idejekorán lecsaptam rá, és el is kezdtem felhúzni, amikor kezdtek várakozó oldalpillantásokkal méregetni, és kérdezgették is, mennyi van még a rúddal. Mivel nem szeretek kitolni másokkal, hogy fél órákat várjanak rám, meg a sürgető tekintetüket is utálom a tarkómon érezni, ezért kompromisszumos megoldásként magam is beálltam felhúzás után fekve nyomni guggolás helyett.

Testépítés, Body building magazin hírek
Az igazán rejtélyes X-akta: hogyan lehet VALÓBAN hatékonyan lefogyni?
Az igazán rejtélyes X-akta: hogyan lehet... Diéta a valóságban - 1. rész Mit vár el a legtöbb ember egy diétától? Legyen olyan, mint egy jó fogorvos: gyors, hatékony és szenvedésektől mentes. Tudom, hogy mindenki a hason lévő zsírpárnák könyörtelen távozását akarja, de ideje tudatosítani: ez csak kemény és kitartó munkával lehet elérni. Aki mást mond, az bizony hazudik. Döntsd el, hogy mit akarsz:...
A diéták hazugságai - 2.rész
A diéták hazugságai - 2.rész Folytatjuk a diéták átveréseiről szóló történetet, hogy ne dőlj be mindennek!...
A diéták hazugságai
A diéták hazugságai Az edzéshez kapcsolódó mítoszok után most lássuk a diéták átveréseit! Sokan...
A melledzés ABC-je, Mr. Olympia módra

A melledzés ABC-je, Mr. Olympia módra

Melyik az a testrész, amelyet mindenki a legtöbbet edz, és a legfontosabbnak tart? Nem a váll! Nem is a comb, vagy a vádli! Arnold Schwarzenegger óta a testépítők a hatalmas szálkás mellizmok megszállottai. A nagy mellet nem csak a nagy súlyok építik, annál sokkal többet kell tenni érte. Az alábbiakban olvasható átfogó áttekintés segítségével minden testépítő megtervezheti a magának megfelelő mell-programot. Nyomások rúddal Fekve nyomás egyenes rúddal, fekve nyomás egyenes rúddal fordított fogással, fekve nyomás ferde padon. Fekve nyomás negatív padon.

Fekvenyomás szűk fogással

Fekvenyomás szűk fogással

Hatás: A gyakorlat során a mellizom belső része kapja a legnagyobb terhelést. Másodlagos terhelést kap a mell többi része, a váll első feje, és a tricepsz. Kiindulóhelyzet: Feküdj hanyatt a padon. (A padnak jelen esetben vízszintesnek kell lennie) Lábaiddal támaszkodj meg stabilan a talajon. Fogd meg a rudat úgy, hogy kb 15-20cm legyen a két hüvelykujjad között. Emeld ki a rudat, melynek kinyújtott karok esetén a vállizület síkjában kell lennie. Végrehajtás: Könyöködet lassan hajlítsd be. Ezáltal a rúd a mellkasod középső részéhez kell érjen. Egy pillanatra hagyd a rudat pihenni, majd lassan, de határozottan nyomd ki a súlyzót, miközben kilégzést végzel. (egy jó légzéstechnikával 10%-al nagyobb teljesítményre is képes lehetsz.) Tipp: Soha ne pattints. Próbáld ki Smith-gépen a gyakorlatot! Próbáld ki döntötött vagy negatív padon... Így a mellednek a felső vagy alsó részét fogod tudni megedzeni.

4 trükk, hogy 20%-kal azonnal megnöveld a fekvenyomás erődet!

4 trükk, hogy 20%-kal azonnal megnöveld a fekvenyomás erődet!

Fekvenyomás erő-tipp 1: a testedre fókuszálj, ne a rúdra! Amikor nyomsz, akkor arra próbálj koncentrálni, hogy a testedet nyomd el a rúdtól és nem a rudat a testedtől. A trükk hasonló jellegű, mint amikor húzódzkodásnál nem a rúdra koncentrálsz, hanem a könyökeid lehúzására. Az agyad érzékeli a rudat mint egy élettelen külső tárgy, ami kívül esik a kontrollján és nagyobb esélyt lát arra, hogy a rúd 'legyőzi'. De az idegrendszered a saját testedet 'szövetségesnek' látja, ami az ellenőrzése alatt van, emiatt sokkal magabiztosabbá válik a mozgás sikeres kivitelezésében. (Arról nem beszélve, hogy ezzel a technikával szilárdabb alapot hozunk létre a felsőtestben a nyomásnál, mivel a vállak, lapockák nem jönnek föl, el a padtól - a szerk.) Fekvenyomás erő-tipp 2: tépd szét a rudat! Amikor nyomsz, próbáld széthúzni a rudat, persze a kezeid tényleges elmozdítása nélkül. Csak markold erősen az eszközt és akard széttépni. Ez a trükk fokozza a stabilizáló izmok bevonását, valamint jó segítség a nyomás utolsó szakaszában, mivel jobban aktiválja a tricepszeket, amelyek elsősorban felelősek a végső kiakasztásért.

A fekvenyomás technikája

A fekvenyomás technikája

A legnépszerűbb gyakorlat a fekvenyomás. A jó fekvenyomóknak megvan a maguk saját technikája. Az alapelvek itt is adottak csak saját testalkatunknak megfelelően kell végrehajtani a gyakorlatot. A legfontosabb szempontok: A versenyző anatómiai felépítése: rövid vagy hosszú karok, lapos vagy domború mellkas, hajlékony vagy merev hát Az erőnlét, a gyakorlat végrehajtásában részt vevő izomcsoportok fejlettségi állapota A kivitelezéshez szükséges optimális testhelyzet és mozgás begyakorlása, beidegzése. Az anatómiai felépítésből eredő előnyök és hátrányok kiegyenlítése az alábbi technikai fogásokkal lehetséges: a rúd széles fogása a rúd keskeny fogása homorítás egyenes háttartás a könyök tartása (testhez közel vagy távol). Az erőnléti állapotnak megfelelően alkalmazott technikák:

Fekvenyomás

Fekvenyomás

Fekvenyomás Még az elején szögezzük le: a mellizom gyakorlatoktól a nőknek nem fog megnőni a melle. A nagy mell adottság, vannak eljárások amivel a kívánt változások elérhetők, hát az edzés nem az. Edzés közben izmokat dolgoztatunk, nem pedig zsírszövetet. Ettől függetlenül a mellizom edzése a nőknek is ugyanolyan fontos, mint a férfiaknak, nem szabad elhanyagolni. Hajlamosak vagyunk ugyanis csakis a 'problémás' testtájakra összpontosítani az edzések során - gondolok itt a has, fenék, comb gyakorlatokra, meg a lelkes aerobikosokra - és bizony háttérbe szorul a felsőtest, a hát, a kar, a mell izmainak az edzése.

Fekvenyomás: az erő velük

Fekvenyomás: az erő velük

Remekül szerepeltek a X. Fekvenyomó Diákolimpián a Dunaferr és a Rudas iskola diákjai: a dunaújvárosi középiskolások számos dobogós és 'pontszerző' helyezéssel öregbítették a sportág helyi bázisainak hírnevét az országos döntőn a közelmúltban. A Testkultúra-blog és a DO hűséges olvasói már tudhatják, hogy városunkban a Dunaferr és a Rudas iskola a fekvenyomás sportágának legjelentősebb bázisa - a tanintézmények tanulói ezúttal a sportág diákolimpiájának országos döntőjében mérettek meg, és most sem okoztak csalódást.

Hirdetés
Jöjjön egy kis fekvenyomás

Jöjjön egy kis fekvenyomás

Fekvenyomás Már elmondtam párszor, hogy mennyire fontos dolog a bemelegítés, de nem leszek rest újra és újra felhívni a figyelmedet! Ne sérülj meg csak azért, mert lusta vagy bemelegíteni! Nézzük a technikai részét a dolognak... Amit egy külső, esetleg laikus szemlélődő lát, az annyi, hogy fekszik egy ember a padon és próbálja a rudat többször kinyomni, igaz? Ez csak nagyjából van így. A részletekben, illetve az apróságokban van a gyakorlat lényege. Mi testépítők más technikával hajtjuk végre ezt a gyakorlatot, mint esetlegesen egy fekvenyomóversenyző. Érdemes az ő technikájukat is figyelni, hátha tanul az ember. Mint ahogyan a mondás is tartja: Jó pap is holtig tanul. 2002-ben a vállsérülésem után, át kellett gondolnom ennek a gyakorlatnak a számomra megfelelő kivitelezési módját. Minden kezdő (köztük én is) elköveti azt a hibát, hogy csak a súlyok nagyságával törődik, és nem magának, hanem a teremnek edz. Hála Istennek, ezt ki lehet nőni! :) Kellenek a nagy súlyok, de nem minden áron. Az ego-dat szorítsd visszább a fejlődés érdekében!

A mell növelésének leghatásosabb módszere a fekvenyomás

A mell növelésének leghatásosabb módszere a fekvenyomás

A mell növelésének leghatásosabb módszere a fekvenyomás. Minden testépítő végez fekvenyomást. Ez az egyik elkerülhetetlen alapgyakorlat. Lehet vitatkozni a fogás szélességéről, a súly nyakhoz közelebb vagy távolabb leengedéséről, a mozdulat tempójáról, az ismétlések és sorozatok számáról, de a fekvenyomást megkerülni NEM lehet. Ez az egyik legbiztonságosabb gyakorlat. Noha a fekvenyomás elég jól fejleszti az egész mellet, azért ismerni kell a többi mellizom gyakorlatot is, melyek segítenek a kiegyensúlyozott mellizomzat fejlődésében. Bill Reynolds szerint a mellizmok során az egyik legnagyobb lehetséges hiba az összpontosítás hiánya. Nagyon kell koncentrálni, hogy a mellizmok az egész mozdulat során végig dolgozzanak. Arnold Schwarzenegger modta: 'A testépítés lényege az, hogy túlterheljük az izmokat. A titok nem abban rejlik, hogy valahogy fel kell emelni a súlyt, mint inkább abban, hogy a súlyt lehetőleg minél inkább az edzeni kívánt izmok elszigetelt erejével kell mozgatni!'

Fekvenyomás egykezes kézisúlyzókkal

Fekvenyomás egykezes kézisúlyzókkal

Fekvenyomás egykezes kézisúlyzókkal Ugyanazokat az izmokat mozgatja mint a fekvenyomás, csak a súly nagyobb mozgástartományban mozog, tehát hosszabb az izom kinyúlása, és nagyobb az összehúzódása Elsődlegesen terhelve van a mellizom alsó és külső széle, a vállizom elülső feje, és a tricepsz. Másodlagosan terhelve vannak a mellizom középső része és a lapocka mozgatásában résztvevő hátizmok

A mester hetes - Fekvenyomás

A mester hetes - Fekvenyomás

Felsőtest edzésének egyik alapja a padnyomások. A tested nyomó struktúráját (mellizmok, karfeszítők, trapezius) leghamarabb talán ezzel a gyakorlattal tudod formálni és megerősíteni. Ha egy római kori mellvérthez hasonló pectoralisokat szeretnél, akkor ez a te választásod! Talán a húzódzkodás mellett a másik leglátványosabb átalakulást eredményező gyakorlat a felsőtestedet tekintve. Bár a régi idők erős emberei a fej fölé nyomásokat preferálták, napjainkra azonban a fekve nyomás amolyan 'általános erőmértékegység' lett. Nem teljesen alaptalanul, hiszen elvégre ez az erőemelés harmadik versenyszáma. Bár kétségtelenül a fiatal srácok kedvenc gyakorlata (na jó talán a kontrollált bicepszet leszámítva :)) viszont bármilyen sokan is csinálják előszeretettel, kevesen vannak akik jól csinálják! Látszólag egyszerű gyakorlat, azonban mint oly sokszor a látszat itt is csal!

Az erőemelő fekvenyomás

Az erőemelő fekvenyomás

A pad fej felőli részét oly módon kell a dobogóra helyezni, hogy az a vezetőbíró felé álljon. A versenyzőnek a hátán kell feküdnie, fejének, vállainak és fenekének érintenie kell a pad felületét. A versenyzőnek hüvelykujjával átfogva kell megfognia a rudat, úgy, hogy biztonságosan tartsa a kezében. A cipőknek síkban kell állniuk a padozaton. Ezt a helyzetet lehetőleg az egész gyakorlat alatt fenn kell tartani, illetve oldalirányú elmozdulás már megengedett. Ha a súlyemelőruha és a padfelület nem elég elütő színű, azért, hogy a versenybírók biztonságosan észrevehessék az érintkezési helyekről való esetleges elmozdulást, megfelelő kontraszt érdekében a pad felületét eltérő színű anyaggal kell letakarni. A versenyző biztonságos cipő felfekvésének érdekében súlyzótárcsákat és alátéttömböket szabad használni. Ezek magassága nem lehet nagyobb, mint 30 cm. Bármelyik módszert is választják az egész lábfejnek síkban kell a felületen elhelyezkednie. Ha tömböket használnak, azok felülete nem lehet nagyobb, mint 45x45 cm. A fekvenyomás gyakorlatoknál legfeljebb négy, de nem kevesebb, mint 2 tárcsafelrakó tartózkodhat a dobogón. A versenyző a súlyzó kiemeléséhez kérheti a tárcsafelrakók segítségét, ami nyújtott karral való kiemelés, a kezdeti pozíció felvételére vonatkozik.

A fekve nyomás egy testgyakorlat

A fekve nyomás egy testgyakorlat

A fekvenyomásnak sokféle formája létezik, aszerint, hogy mely jellemzőjén milyen változtatás történik. A súlyzó fajtája: használható két egykezes súlyzó, vagy pedig kétkezes súlyzó. Előbbi esetén szabadabb a mozgás pályája, és több izom vesz részt a stabilizálásban. Utóbbinál a kötöttebb mozgás miatt összességében nagyobb súly mozgatható meg. Az alátámasztás: fekpad helyett végezhető a gyakorlat földön is, ez kisebb mozgástartományt szab meg. A hát különleges labdával is alátámasztható, így a végrehajtás stabilizálásában még több izom fokozottabban vesz részt. A fogás szélessége: a hagyományos fekvenyomásnál szűkebb fogást véve az igénybevétel a mellizom külső részéről a belső részére, illetve a tricepszre és a deltára helyeződik át. A fogás fajtája: fordított fogást alkalmazva a gyakorlat a tricepszet terheli a legjobban. Egyenes fogásnál, ha a hüvelykujj nem fogja át a rudat, hanem a mutatóujj mellett van, hangsúlyosabb lesz a mozdulat toló jellege, így a mellizom igénybevétele fokozható. A pad dőlésszöge: a háttámla 30 vagy 45 fokos megemelésével a mellizom felső része dolgozik fokozottabban, míg a háttámla lesüllyesztésével értelemszerűen a mellizom legalsó része fog terhelődni.

Tuti menü