Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fekvenyomás - erőemelés képes leírás - Erőemelés.tlap.hu
részletek »

Fekvenyomás - erőemelés - Erőemelés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: eroemeles.tlap.hu » Fekvenyomás - erőemelés
Keresés
Találatok száma - 15 db
Fekvenyomó padok

Fekvenyomó padok

Az ország egyik legnagyobb otthoni sportszer kínálatával várjuk érdeklődőinket folyamatosan bővülő webshopunkban. Ha komolyabb edzésről van szó, figyelmébe ajánljuk a kondigépeket, fekvenyomó padokat, kardió gyakorlatokhoz pedig a szobabiciklit és az elliptikus trénert. Persze a pihenés sem maradhat el, ehhez pedig kiváló lehetőséget nyújtanak a hintaágyak és egyéb szabadidős árucikkeink. Válasszon még ma ezernél is több akciós termékeink közül, és amennyiben megrendelése legalább 20 000 Ft, ingyen szállítjuk házhoz a csomagot!

Erőnléti edzés fekvenyomó padon

Erőnléti edzés fekvenyomó padon

Sportuniverzum kiváló minőségű edzőtermi és otthoni használatra szánt gépeket, berendezéseket és egyéb ezekhez a mozgásformákhoz kínál különféle kiegészítőket, felszereléseket. A fekve nyomó padon kívül egyéb edzésformákhoz, és kültéri sportoláshoz is egyaránt talál az érdeklődő eszközöket, és sportfelszereléseket. A cég a megrendeléseket házhoz szállítja. Előzetes megbeszélést követően, lehetőség van arra, hogy a termékeket a megrendelő a gödöllői székhelyen vegye át. Minden termékre garanciát vállal a cég.

Hogyan növeltük fekvenyomás maximumunkat 10 kilóval egyetlen edzé

Hogyan növeltük fekvenyomás maximumunkat 10 kilóval egyetlen edzé

A minap heti két egyórás edzésem másodikát töltöttem vidám hangulatban a jó öreg egyetemi teremben egy szelet csoki és Madonna társaságában. (Az mp3 aksija jellemző módon az edzés első 10 perce alatt kihalt, de hát azon is csak a Celine Dion volt.) Tudvalevőleg egyetlen rúd van a teremben, amire egyszerre átlag 18,37 ember vár. Idejekorán lecsaptam rá, és el is kezdtem felhúzni, amikor kezdtek várakozó oldalpillantásokkal méregetni, és kérdezgették is, mennyi van még a rúddal. Mivel nem szeretek kitolni másokkal, hogy fél órákat várjanak rám, meg a sürgető tekintetüket is utálom a tarkómon érezni, ezért kompromisszumos megoldásként magam is beálltam felhúzás után fekve nyomni guggolás helyett.

Testépítés, Body building magazin hírek
Csajos rovat, nem csak csajoknak!
Csajos rovat, nem csak csajoknak! Miért kerül ez a csajrovatba? Nem, nem azért, mert ha elvileg olyan nagy ember is csinálta, mint Arnold, akkor abban még a csajok is megbízhatnak. Ha ész nélkül követnénk a régi nagyok módszereit, akkor nagyon furcsa dolgokat tolnánk le a torkunkon edzés után, és meglehetősen felelőtlen gyakorlatokat hajtanánk végre, a mai napig is. Volumen a végsőkig - a 10x10-es...
A 10 legjobb tömegnövelő gyakorlat
A 10 legjobb tömegnövelő gyakorlat Micsoda cím, hiszen a tömegelés az étkezésen múlik elsősorban –...
Az edzőterem 6 embertípusa, aki megérdemli a tiszteletet.
Az edzőterem 6 embertípusa, aki... A konditermek sajátos közösségének is megvannak a maga jellegzetes csoportjai....
A melledzés ABC-je, Mr. Olympia módra

A melledzés ABC-je, Mr. Olympia módra

Melyik az a testrész, amelyet mindenki a legtöbbet edz, és a legfontosabbnak tart? Nem a váll! Nem is a comb, vagy a vádli! Arnold Schwarzenegger óta a testépítők a hatalmas szálkás mellizmok megszállottai. A nagy mellet nem csak a nagy súlyok építik, annál sokkal többet kell tenni érte. Az alábbiakban olvasható átfogó áttekintés segítségével minden testépítő megtervezheti a magának megfelelő mell-programot. Nyomások rúddal Fekve nyomás egyenes rúddal, fekve nyomás egyenes rúddal fordított fogással, fekve nyomás ferde padon. Fekve nyomás negatív padon.

Fekvenyomás szűk fogással

Fekvenyomás szűk fogással

Hatás: A gyakorlat során a mellizom belső része kapja a legnagyobb terhelést. Másodlagos terhelést kap a mell többi része, a váll első feje, és a tricepsz. Kiindulóhelyzet: Feküdj hanyatt a padon. (A padnak jelen esetben vízszintesnek kell lennie) Lábaiddal támaszkodj meg stabilan a talajon. Fogd meg a rudat úgy, hogy kb 15-20cm legyen a két hüvelykujjad között. Emeld ki a rudat, melynek kinyújtott karok esetén a vállizület síkjában kell lennie. Végrehajtás: Könyöködet lassan hajlítsd be. Ezáltal a rúd a mellkasod középső részéhez kell érjen. Egy pillanatra hagyd a rudat pihenni, majd lassan, de határozottan nyomd ki a súlyzót, miközben kilégzést végzel. (egy jó légzéstechnikával 10%-al nagyobb teljesítményre is képes lehetsz.) Tipp: Soha ne pattints. Próbáld ki Smith-gépen a gyakorlatot! Próbáld ki döntötött vagy negatív padon... Így a mellednek a felső vagy alsó részét fogod tudni megedzeni.

4 trükk, hogy 20%-kal azonnal megnöveld a fekvenyomás erődet!

4 trükk, hogy 20%-kal azonnal megnöveld a fekvenyomás erődet!

Fekvenyomás erő-tipp 1: a testedre fókuszálj, ne a rúdra! Amikor nyomsz, akkor arra próbálj koncentrálni, hogy a testedet nyomd el a rúdtól és nem a rudat a testedtől. A trükk hasonló jellegű, mint amikor húzódzkodásnál nem a rúdra koncentrálsz, hanem a könyökeid lehúzására. Az agyad érzékeli a rudat mint egy élettelen külső tárgy, ami kívül esik a kontrollján és nagyobb esélyt lát arra, hogy a rúd 'legyőzi'. De az idegrendszered a saját testedet 'szövetségesnek' látja, ami az ellenőrzése alatt van, emiatt sokkal magabiztosabbá válik a mozgás sikeres kivitelezésében. (Arról nem beszélve, hogy ezzel a technikával szilárdabb alapot hozunk létre a felsőtestben a nyomásnál, mivel a vállak, lapockák nem jönnek föl, el a padtól - a szerk.) Fekvenyomás erő-tipp 2: tépd szét a rudat! Amikor nyomsz, próbáld széthúzni a rudat, persze a kezeid tényleges elmozdítása nélkül. Csak markold erősen az eszközt és akard széttépni. Ez a trükk fokozza a stabilizáló izmok bevonását, valamint jó segítség a nyomás utolsó szakaszában, mivel jobban aktiválja a tricepszeket, amelyek elsősorban felelősek a végső kiakasztásért.

A fekvenyomás technikája

A fekvenyomás technikája

A legnépszerűbb gyakorlat a fekvenyomás. A jó fekvenyomóknak megvan a maguk saját technikája. Az alapelvek itt is adottak csak saját testalkatunknak megfelelően kell végrehajtani a gyakorlatot. A legfontosabb szempontok: A versenyző anatómiai felépítése: rövid vagy hosszú karok, lapos vagy domború mellkas, hajlékony vagy merev hát Az erőnlét, a gyakorlat végrehajtásában részt vevő izomcsoportok fejlettségi állapota A kivitelezéshez szükséges optimális testhelyzet és mozgás begyakorlása, beidegzése. Az anatómiai felépítésből eredő előnyök és hátrányok kiegyenlítése az alábbi technikai fogásokkal lehetséges: a rúd széles fogása a rúd keskeny fogása homorítás egyenes háttartás a könyök tartása (testhez közel vagy távol). Az erőnléti állapotnak megfelelően alkalmazott technikák:

Fekvenyomás

Fekvenyomás

Fekvenyomás Még az elején szögezzük le: a mellizom gyakorlatoktól a nőknek nem fog megnőni a melle. A nagy mell adottság, vannak eljárások amivel a kívánt változások elérhetők, hát az edzés nem az. Edzés közben izmokat dolgoztatunk, nem pedig zsírszövetet. Ettől függetlenül a mellizom edzése a nőknek is ugyanolyan fontos, mint a férfiaknak, nem szabad elhanyagolni. Hajlamosak vagyunk ugyanis csakis a 'problémás' testtájakra összpontosítani az edzések során - gondolok itt a has, fenék, comb gyakorlatokra, meg a lelkes aerobikosokra - és bizony háttérbe szorul a felsőtest, a hát, a kar, a mell izmainak az edzése.

Fekvenyomás: az erő velük

Fekvenyomás: az erő velük

Remekül szerepeltek a X. Fekvenyomó Diákolimpián a Dunaferr és a Rudas iskola diákjai: a dunaújvárosi középiskolások számos dobogós és 'pontszerző' helyezéssel öregbítették a sportág helyi bázisainak hírnevét az országos döntőn a közelmúltban. A Testkultúra-blog és a DO hűséges olvasói már tudhatják, hogy városunkban a Dunaferr és a Rudas iskola a fekvenyomás sportágának legjelentősebb bázisa - a tanintézmények tanulói ezúttal a sportág diákolimpiájának országos döntőjében mérettek meg, és most sem okoztak csalódást.

Hirdetés
Jöjjön egy kis fekvenyomás

Jöjjön egy kis fekvenyomás

Fekvenyomás Már elmondtam párszor, hogy mennyire fontos dolog a bemelegítés, de nem leszek rest újra és újra felhívni a figyelmedet! Ne sérülj meg csak azért, mert lusta vagy bemelegíteni! Nézzük a technikai részét a dolognak... Amit egy külső, esetleg laikus szemlélődő lát, az annyi, hogy fekszik egy ember a padon és próbálja a rudat többször kinyomni, igaz? Ez csak nagyjából van így. A részletekben, illetve az apróságokban van a gyakorlat lényege. Mi testépítők más technikával hajtjuk végre ezt a gyakorlatot, mint esetlegesen egy fekvenyomóversenyző. Érdemes az ő technikájukat is figyelni, hátha tanul az ember. Mint ahogyan a mondás is tartja: Jó pap is holtig tanul. 2002-ben a vállsérülésem után, át kellett gondolnom ennek a gyakorlatnak a számomra megfelelő kivitelezési módját. Minden kezdő (köztük én is) elköveti azt a hibát, hogy csak a súlyok nagyságával törődik, és nem magának, hanem a teremnek edz. Hála Istennek, ezt ki lehet nőni! :) Kellenek a nagy súlyok, de nem minden áron. Az ego-dat szorítsd visszább a fejlődés érdekében!

A mell növelésének leghatásosabb módszere a fekvenyomás

A mell növelésének leghatásosabb módszere a fekvenyomás

A mell növelésének leghatásosabb módszere a fekvenyomás. Minden testépítő végez fekvenyomást. Ez az egyik elkerülhetetlen alapgyakorlat. Lehet vitatkozni a fogás szélességéről, a súly nyakhoz közelebb vagy távolabb leengedéséről, a mozdulat tempójáról, az ismétlések és sorozatok számáról, de a fekvenyomást megkerülni NEM lehet. Ez az egyik legbiztonságosabb gyakorlat. Noha a fekvenyomás elég jól fejleszti az egész mellet, azért ismerni kell a többi mellizom gyakorlatot is, melyek segítenek a kiegyensúlyozott mellizomzat fejlődésében. Bill Reynolds szerint a mellizmok során az egyik legnagyobb lehetséges hiba az összpontosítás hiánya. Nagyon kell koncentrálni, hogy a mellizmok az egész mozdulat során végig dolgozzanak. Arnold Schwarzenegger modta: 'A testépítés lényege az, hogy túlterheljük az izmokat. A titok nem abban rejlik, hogy valahogy fel kell emelni a súlyt, mint inkább abban, hogy a súlyt lehetőleg minél inkább az edzeni kívánt izmok elszigetelt erejével kell mozgatni!'

Fekvenyomás egykezes kézisúlyzókkal

Fekvenyomás egykezes kézisúlyzókkal

Fekvenyomás egykezes kézisúlyzókkal Ugyanazokat az izmokat mozgatja mint a fekvenyomás, csak a súly nagyobb mozgástartományban mozog, tehát hosszabb az izom kinyúlása, és nagyobb az összehúzódása Elsődlegesen terhelve van a mellizom alsó és külső széle, a vállizom elülső feje, és a tricepsz. Másodlagosan terhelve vannak a mellizom középső része és a lapocka mozgatásában résztvevő hátizmok

A mester hetes - Fekvenyomás

A mester hetes - Fekvenyomás

Felsőtest edzésének egyik alapja a padnyomások. A tested nyomó struktúráját (mellizmok, karfeszítők, trapezius) leghamarabb talán ezzel a gyakorlattal tudod formálni és megerősíteni. Ha egy római kori mellvérthez hasonló pectoralisokat szeretnél, akkor ez a te választásod! Talán a húzódzkodás mellett a másik leglátványosabb átalakulást eredményező gyakorlat a felsőtestedet tekintve. Bár a régi idők erős emberei a fej fölé nyomásokat preferálták, napjainkra azonban a fekve nyomás amolyan 'általános erőmértékegység' lett. Nem teljesen alaptalanul, hiszen elvégre ez az erőemelés harmadik versenyszáma. Bár kétségtelenül a fiatal srácok kedvenc gyakorlata (na jó talán a kontrollált bicepszet leszámítva :)) viszont bármilyen sokan is csinálják előszeretettel, kevesen vannak akik jól csinálják! Látszólag egyszerű gyakorlat, azonban mint oly sokszor a látszat itt is csal!

Az erőemelő fekvenyomás

Az erőemelő fekvenyomás

A pad fej felőli részét oly módon kell a dobogóra helyezni, hogy az a vezetőbíró felé álljon. A versenyzőnek a hátán kell feküdnie, fejének, vállainak és fenekének érintenie kell a pad felületét. A versenyzőnek hüvelykujjával átfogva kell megfognia a rudat, úgy, hogy biztonságosan tartsa a kezében. A cipőknek síkban kell állniuk a padozaton. Ezt a helyzetet lehetőleg az egész gyakorlat alatt fenn kell tartani, illetve oldalirányú elmozdulás már megengedett. Ha a súlyemelőruha és a padfelület nem elég elütő színű, azért, hogy a versenybírók biztonságosan észrevehessék az érintkezési helyekről való esetleges elmozdulást, megfelelő kontraszt érdekében a pad felületét eltérő színű anyaggal kell letakarni. A versenyző biztonságos cipő felfekvésének érdekében súlyzótárcsákat és alátéttömböket szabad használni. Ezek magassága nem lehet nagyobb, mint 30 cm. Bármelyik módszert is választják az egész lábfejnek síkban kell a felületen elhelyezkednie. Ha tömböket használnak, azok felülete nem lehet nagyobb, mint 45x45 cm. A fekvenyomás gyakorlatoknál legfeljebb négy, de nem kevesebb, mint 2 tárcsafelrakó tartózkodhat a dobogón. A versenyző a súlyzó kiemeléséhez kérheti a tárcsafelrakók segítségét, ami nyújtott karral való kiemelés, a kezdeti pozíció felvételére vonatkozik.

A fekve nyomás egy testgyakorlat

A fekve nyomás egy testgyakorlat

A fekvenyomásnak sokféle formája létezik, aszerint, hogy mely jellemzőjén milyen változtatás történik. A súlyzó fajtája: használható két egykezes súlyzó, vagy pedig kétkezes súlyzó. Előbbi esetén szabadabb a mozgás pályája, és több izom vesz részt a stabilizálásban. Utóbbinál a kötöttebb mozgás miatt összességében nagyobb súly mozgatható meg. Az alátámasztás: fekpad helyett végezhető a gyakorlat földön is, ez kisebb mozgástartományt szab meg. A hát különleges labdával is alátámasztható, így a végrehajtás stabilizálásában még több izom fokozottabban vesz részt. A fogás szélessége: a hagyományos fekvenyomásnál szűkebb fogást véve az igénybevétel a mellizom külső részéről a belső részére, illetve a tricepszre és a deltára helyeződik át. A fogás fajtája: fordított fogást alkalmazva a gyakorlat a tricepszet terheli a legjobban. Egyenes fogásnál, ha a hüvelykujj nem fogja át a rudat, hanem a mutatóujj mellett van, hangsúlyosabb lesz a mozdulat toló jellege, így a mellizom igénybevétele fokozható. A pad dőlésszöge: a háttámla 30 vagy 45 fokos megemelésével a mellizom felső része dolgozik fokozottabban, míg a háttámla lesüllyesztésével értelemszerűen a mellizom legalsó része fog terhelődni.

Tuti menü