Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Edzéstervek - erőemelés képes leírás - Erőemelés.tlap.hu
részletek »

Edzéstervek - erőemelés - Erőemelés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: eroemeles.tlap.hu » Edzéstervek - erőemelés
Keresés
Találatok száma - 8 db
Kezdő erőemelő edzés módszerek

Kezdő erőemelő edzés módszerek

Ahoz,hogy egy sportoló hosszú távon sikeres lehesen biztos alapokal kell rendelkeznie.Ezen alapok lerakása a legfontosabb,mert késöbb erre fogunk támaszkodni.Meg kell próbálni minnimalizálni a traumákat melyek a testet érik.Mindig teljes gyakorlatokat végezünk,és törekedni kell a sinergista és stabilizáló izmok fejlesztésére is.Gyakran a maximális erőfeszitésnél a kisebb izmok sérülnek meg nem a fö mozgató izmok.Nagyon ügyeljünk a testzsírtartalmára és olyan edzés módszereket helyezük a előtérbe ahol elősegitjük a metabolikus folyamatokat.Törrekedni kell hogy fejleszük a gyengeségeinket,első időben szinte minden tulajdonságunkat gyengeségnek foghatjuk fel. Szuperszet rendszer:

	 Testépítés vagy erőemelés?

Testépítés vagy erőemelés?

A testépítés nem csak az izmok méretének növeléséről szól. Sokkal összetettebb, mint gondolnád. Hiába építesz 55-ös karokat, ha a lábaid genetikája rossz, és csak nagy erőfeszítések árán tudod növekedésre bírni őket. Egy túl magasan tapadó vádlival akár versenyeket, helyezéseket is veszíthetsz. Tehát, ha arányos a fizikumod, nincs lemaradva semelyik izomcsoportod, és különösebben soha nem érdekelt, hogy a gyakorlatokat mekkora súllyal végzed, legyél inkább testépítő. Az izom ereje korántsem arányos a méretével. Más összetevők is szerepet játszanak az erő nagyságában, úgy mint: az izomsejtek energia-felvételének hatékonysága, az izomrostok szerkezete, sűrűsége, és az idegrendszeri beidegződés. Ha izmaid mérete nő, nyilván erőnövekedést is tapasztalsz, de ha ez elmarad egy nálad kisebb tömegű emberétől, nem biztos, hogy az erőemelésben van több keresnivalód.

Edzéstervek mindenkinek - erőemelés

Edzéstervek mindenkinek - erőemelés

Abban biztosan egyetértünk, hogy edzeni jó. Mindenki, vagy legalábbis majdnem mindenki szeret sportolni a saját szintjén. Szinte nincs olyan ember, akinek ne esne jól egy kis mozgás heti néhány alkalommal. És ha végre eldöntöttük, hogy szeretnénk kicsit mozogni, onnantól már csak a nekünk leginkább megfelelő mozgásformát, helyet és módszert kell megtalálni. Ez a weboldal, az edzesterv.com azt a célt tűzi ki maga elé, hogy mindenki ki tudja választani a neki tetsző lehetőséget. Elsősorban azokhoz szeretnénk szólni, akik valamiféle súlyzós edzést akarnak végezni. Természetesen ide tartozik mindenki, aki csak a kondiját és az általános erőnlétét szeretné javítani, illetve az is, aki komolyabban akar gyúrni, izmot építeni, zsírt égetni. Másodsorban nyilvánvaló, hogy ma már minden sportágban nélkülözhetetlen a súlyzós alapozás - legyen szó tájfutóról, szinkronúszóról, teniszezőről, kézilabdázóról vagy sakkozóról :-) Ezért be fogjuk mutatni videók segítségével a létező összes súlyzós gyakorlatot, magyarázatokkal, amik alapján Te is memorizálni tudod azokat, és így majd sokkal könnyebb lesz megtanulni a számodra fontos gyakorlatokat otthon a képernyő előtt ülve, azután pedig az edzőteremben.

Testépítés, Body building magazin hírek
Csajos rovat, nem csak csajoknak!
Csajos rovat, nem csak csajoknak! Miért kerül ez a csajrovatba? Nem, nem azért, mert ha elvileg olyan nagy ember is csinálta, mint Arnold, akkor abban még a csajok is megbízhatnak. Ha ész nélkül követnénk a régi nagyok módszereit, akkor nagyon furcsa dolgokat tolnánk le a torkunkon edzés után, és meglehetősen felelőtlen gyakorlatokat hajtanánk végre, a mai napig is. Volumen a végsőkig - a 10x10-es...
A 10 legjobb tömegnövelő gyakorlat
A 10 legjobb tömegnövelő gyakorlat Micsoda cím, hiszen a tömegelés az étkezésen múlik elsősorban –...
Az edzőterem 6 embertípusa, aki megérdemli a tiszteletet.
Az edzőterem 6 embertípusa, aki... A konditermek sajátos közösségének is megvannak a maga jellegzetes csoportjai....
Erőemelő gyakorlatok és azok kivitelezésének szabályai

Erőemelő gyakorlatok és azok kivitelezésének szabályai

Guggolás 1. A versenyzőnek arccal a dobogó elülső, nézőtéri oldala felé kell néznie. A versenyző álló helyzetet kell, hogy felvegyen. A súlyzóvízszintesen tartandó a vállakon, a versenyzőnek kezeivel és ujjaival át kell fognia a rudat, és a rúd felső teteje a rúd vastagságánál nem magasabban állhat a váll külső sarka alatt. A helyes tartást az ábra mutatja. A kéz bárhol lehet a rúd belső részén, akár hozzá is érhet a tárcsához. 2. A súlyzónak az állványról történő kiemelése után (melyben a lapozó segédkezhet) a versenyzőnek hátra kell lépnie a kiindulási helyzetbe. Ebben a helyzetben kell megvárnia a versenybírói jelzést. Ezt a jelet akkor kell azonnal megadni, ha a versenyző mozdulatlanul áll egyenes térddel, és a súlyzó szabályosan helyezkedik el. A vezetőbíró jele egyik karjának lefelé irányuló mozgatása és a 'SQUAT', vagy 'guggolás' vezényszó hangos kimondása. E jel megadása előtt a versenyző változtathat a pozícióján a szabályokat nem megszegve, ez esetben büntetés nélkül. Amennyiben 5 másodpercen belül nem sikerül a kiinduló helyzetet felvennie a versenyzőnek, úgy a bíró karjelzésére vissza kell helyeznie a rudat az állványba.

Az erőemelő gyakorlatok végrehajtása

Az erőemelő gyakorlatok végrehajtása

A súlyzó állványról történő kiemelése után a versenyzőnek hátra kell lépnie, a súlyzót vízszintesen kell tartania a vállakon, a rúd felső vonala nem lehet 3 cm-nél alacsonyabban a mellső deltaizom felső vonalától. A lábaknak talppal a padozaton kell állniuk. Ebben a helyzetben kell várni a vezetőbíró jelére a gyakorlat megkezdéséhez. A jel után a versenyzőnek be kell hajlítania a térdét, és a testét annyira lesüllyeszteni, hogy a felsőcomb felső felülelete a csípőízületnél mélyebbre kerüljön, mint a térd felső vonala. A versenyzőnek saját belátása szerint úgy kell felállnia, hogy közben ne legyen ún. dupla hintázás vagy bármilyen lefelé irányuló mozdulat, és a térdeit teljesen ki kell egyenesítenie. Amikor a versenyző mozdulatlanul áll, a vezetőbíró megadja a jelet a súlyzó visszahelyezésére. Gyakorlat közben nem szabad megérinteni a zárszerkezetet, a karmantyút, a tárcsákat. A kéz külső éle azonban hozzáérhet a karmantyúhoz. Érvénytelen a guggolás, ha: a versenyző nem várja meg a vezetőbíró jelét a gyakorlat megkezdése előtt, a kezdési jel után a súlyzórúdon a kéz helyzetet vált, a lábak elmozdulnak, dupla utánbillentés vagy egynél több felállási kísérlet történik, a legmélyebb pontból való felállásnál bármilyen lefelé irányuló mozdulat következik be, a guggolás előtt vagy befejezése után a sportoló meggörbült térdekkel áll.

A guggolás tudomány

A guggolás tudomány

A guggolás egyetlen alapvető végrehajtási mintát követ. A változatok közé különböző láb, törzs és kétkezes, sőt, súlyzós helyzetek tartoznak, valamint a guggolás mélysége. Az alapvető gyakorlattal kezdjük, mielőtt néhány változatra rátérnénk. Álljunk úgy, hogy két lábunkat vállszélességben vagy kissé szélesebben terpesztjük, lábfejünket egyenesen előre tartjuk, vagy szögben kissé kifelé fordítjuk. A pontos elhelyezés természetes álló helyzetünktől függ. Hátunk felső részét (vállunkat hátrahúzva) hajlítsuk meg. Tartsuk a kétkezes súlyzót a nyakunk mögött a vállunkon keresztben és a csuklyásizmon nyugtatva - nem a gerincoszlopon. Fogásunk legyen a vállnál 15-20 centiméterrel szélesebb, de ez az egyéni kényelemtől függően változhat. A két könyök lefelé mutasson, ne hátra. Húzzuk össze hátunk alsó izmait, hogy a törzset helyzetében rögzítsük. Lélegezzünk be, tartsuk vissza lélegzetünket, majd engedjük a csípőnket hátra és lefelé, mintha egy székre akarnánk leülni. Amint a csípőnk lefelé mozdul, kissé hajlítsuk előre a törzsünket. A csípő hátrafelé mozog a sarkunkon túlra, a térd egyenesen kifelé áll a lábfej fölött, és a rúd függőleges síkban marad a térd felett. Amint testünket leengedjük, nézzünk egyenesen előre.

3x3 edzésmódszer erőemelőknek

3x3 edzésmódszer erőemelőknek

3x3 edzésmódszer erőemelőknek A 3x3-as rendszer egy 8 hetes program, ami két fázisból áll. Az 1. fázis jelenti a mennyiségi edzést, míg a 2. fázis a versenyfázis. A 3x3 arra vonatkozik, hogy a 3 erőemelő gyakorlatot egy héten háromszor végezzük el. Brutal Rengeteg erőemelő, még Ralf Gierz és Michael Brügger is a 3x3-as módszerre esküszik. A program alapkoncepcióját szinte minden súlyemelő és számos világbajnok alkalmazta az elmúlt 40 év során. A 3x3-as rendszer egy 8 hetes program, ami két fázisból áll. Az 1. fázis jelenti a mennyiségi edzést, míg a 2. fázis a versenyfázis. A 3x3 arra vonatkozik, hogy a 3 erőemelő gyakorlatot egy héten háromszor végezzük el. A módszer egyedülállósága abban rejlik, hogy a gyakorlatokban kizárólag az erőemelés gyakorlatai szerepelnek, vagyis fekvenyomás,felhúzás és guggolás.

Otthoni kondi edzésterv gyakorlatok kézisúlyzóval

Otthoni kondi edzésterv gyakorlatok kézisúlyzóval

Nem szeretsz konditerembe járni, de meg akarod dolgoztatni az izmaidat otthon? Bemutatom, hogy ha csak egy pár kézi súlyzód van, akkor milyen gyakorlatokat végezz otthoni kondi edzés gyanánt. Tehát egy edzésen 2-4 izomcsoportot kell megedzeni, 10-15-féle gyakorlattal, mindig a nagyobb izommal kezdve az edzést. Fontos még az izmok megdolgoztatásánál a szimmetrikus edzés. Ez érvényes a jobb és a bal oldal, az elülső és hátulsó, a hajlító és a feszítő izmok egymás utáni edzésére.

Tuti menü